11 maj 2012

Hur ser Ola på vårt Projekt

Ola till höger i bild

Steg för steg mot 20 ton

Ola tycker att hela 202020 projektet är möjligt och mycket intressant, vi vet att potentialen finns och att etablering är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas.

För att lyckas med etableringen måste grundförutsättningarna vara bra, en av de viktigaste grundförutsättningarna är en bra fungerande dränering, säger Ola envist.

En väldigt viktig parameter är att djupbearbetning innan sådd, oftast plöjning är bra. Vi provar även plöjningsfritt system där är djupbearbetningen lika viktig. Ola håller med medarbetaren Per-Olof om att en lyckad etablering är 80 procent av skörden och att förhållandet mellan jord luft vatten alltid skall vara rätt.
Granhills projektet är mycket intressant för att vi provar nya system med befintlig och ny kunskap.

Målet med projektet är att få kunskap direkt till den praktiska odlingen på ett snabbt sätt. Viktigt är ett snabbt erfarenhetsutbyte med odlare, maskintillverkare och forskningen.

Så här långt har vi fått många erfarenheter, redan nu kan vi säga att vissa delar inte har fungerat som vi tänkt men vi har också sett att andra metoder har fungerat klart över förväntan. Vecka 21 har vi visning av odlingen. Vi kommer visa många intressanta tekniker.


Ni är välkommna vecka 21, det kommer en inbjudan i postlådan.


Ola Cristiansson är chef för Agricenter Sverige och ytterst ansvarig för hela vårt projekt 202020

MVH/Mats

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra inlägg!